Poliția Română precizează că doi polițiști au fost atenționați în cazul fetiței din Mehedinți, însă pentru o situație petrecută în luna mai, când mama adoptivă a mers la secție și a cerut ca echipajele să o însoțească pentru a ridica minora. Polițiștii i-au explicat că nu au competențe, însă femeia a sunat și la 112, iar agentul care a preluat apelul nu a întocmit fișa pentru acest apel, iar șeful acestuia nu a verificat dacă a fost întocmită fișa.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Cei doi polițiști au fost atenționați pentru un eveniment din luna mai a acestui an, nu pentru ziua în care procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cariova a luat-o pe fetița din locația respectivă. Concret, în luna mai a acestui an, mama adoptivă a fetiței a mers la sediul unității de poliție, unde a cerut ca polițiștii să meargă cu ea să o ia pe fetiță din imobilul în care se afla, iar polițiștii au consiliat-o și au îndrumat-o cum trebuie să procedeze în această situație, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), relatează Mediafax.

Potrivit sursei citate, ulterior, femeia a ieșit în curtea unității de poliție, de unde a apelat 112, sesizând aceleași aspecte și anume că vrea să o ia pe fetiță din imobilul unde se află. Și atunci, polițiștii i-au explicat că a fost deja îndrumată, consiliată cum trebuie să procedeze.

„În urma acestui apel, polițiștii au procedat corespunzător, însă, agentul de poliție care a preluat apelul nu a întocmit fișa pentru acest apel, conform prevederilor legale în vigoare. În acest sens, au fost atenționați, atât polițistul care a preluat apelul, cât și șeful nemijlocit al acestuia. Primul, pentru necompletarea fișei 112, iar cel de-al doilea, pentru că, deși a fost informat cu privire la apel, nu a verificat dacă a fost întocmită fișa”, precizează IGPR.