Mai mulți parlamentari iranieni au scandat ”Moarte Americii” în timpul ședinței de duminică, după ce vicepreședintele acestui for a spus că SUA ar fi ”adevăratul terorist al lumii”, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incidentul are loc în condițiile în care președintele american a revenit asupra deciziei de a lansa un atac militar asupra Iranului, pentru a evita pierderea a 150 de vieți omenești, și s-a arătat dispus să dialogheze cu Teheranul. Totuși, presa americană a relatat că președintele SUA a autorizat în schimb lansarea unor atacuri cibernetice asupra sistemelor de apărare ale Iranului ca represalii față de doborârea unei drone americane de supraveghere.

Iran a transmis sâmbătă că va riposta ferm.

”America este adevăratul terorist al lumii generând haos în mai multe țări, oferind arme avansate unor grupuri teroriste, ceea ce duce la insecuritate, după care spune ”Hai să negociem”, a declarat vicepreședintele parlamentului de la Teheran Masoud Pezeshkian, la începutul ședinței, care a fost transmisă live de postul de radio.

”Moarte Americii!”, au scandat mai mulți parlamentari. Mesajul, care a fost adesea scandat de la revoluția islamică din 1979 care a dus la înlăturarea regimului monarhic al lui Reza Shah, susținut de SUA, a fost strigat de parlamentari în condițiile în care, recent, președintele Donald Trump remarca: ”Iranienii nu au mai strigat moarte Americii în ultima vreme”.