Jandarmii montani prahoveni au intervenit, sâmbătă, la Sinaia, în zona 'Cota 1500' pentru recuperarea a doi turişti de naţionalitate germană care au fost surprinşi de doi urşi în pădure, lângă staţia meteo, rămânând astfel blocaţi în afara traseului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cei doi turişti au fost localizaţi, recuperaţi şi coborâţi în siguranţă până la staţia de telegondolă, scrie Agerpres, citând Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie Prahova.

Tot sâmbătă, jandarmii din cadrul Postului Montan Cheia au îndepărtat un urs aflat pe traseul turistic care face legătura dintre DN 1 A şi cabana Ciucaş.

Jandarmii montani prahoveni le recomandă turiştilor să facă tot posibilul pentru a nu fi surprinşi de lăsarea întunericului în pădure. Dacă totuşi sunt surprinşi de lăsarea întunericului, să se deplaseze în grupuri organizate şi să facă gălăgie pe durata deplasării pentru a evita întâlnirea cu animalele sălbatice.

De asemenea, turiştii aflaţi în dificultate să apeleze cu încredere numărul unic de urgenţă 112 sau la dispeceratul Jandarmeriei Prahova.