Câteva mii de persoane s-au strâns în zona Piața Victoriei din Capitală și au pornit în marș, în cadrul manifestării „Bucharest Pride” ce are drept scop promovarea și celebrarea diversității.

Bucharest Pride Foto: Hotnews

Oamenii s-au strâns pe Calea Victoriei (pe carosabil, între intersecția Piața Victoriei – Calea Victoriei și intersecția Strada Sevastopol – Calea Victoriei), pentru a porni în marșul în cadrul Bucharest Pride, manifestare devenită deja tradiție. ”Sunt aici pentru a susține egalitatea. Vreau să fiu lăsată să fiu așa cum sunt. Vreau să fiu lăsată să fiu. Eu cred că, de 14 ani, de când este acest Pride, se întâmplă un lucru foarte bun, e unul pozitiv. Poate, în timp, vom accepta și căsătoria între persoane de același sex”, a spus o tânără care s-a recomandat Tamtam și care a precizat că este bisexuală, transmite Mediafax.

”Bucharest Pride este un eveniment care se desfășoară pașnic de mai bine de 10 ani, dar vă rugăm să fiți atenți pentru siguranța dvs. și a celor din jur. În cazul în care în apropierea dvs. există un incident violent, vă rugăm să vă îndepărtați, să faceți un cerc la distanță în jurul incidentului, să scandați „FĂRĂ VIOLENȚĂ!”. Păstrați-vă calmul, nu fugiți și anunțați imediat autoritățile”, se arată pe site-ul organizației ACCEPT, organizatoare a manifestării.

Punctul final al marșului este Piața Universității, unde vor fi susținute scurte alocuțiuni și vor fi distribuite materiale informative.