Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a decis sesizarea Inspecției Judiciare în vederea verificării modului în care a acționat procurorul care a coordonat operațiunea mascaților în cazul fetiței de opt ani din Baia de Aramă.

Sediul CSMFoto: AGERPRES

”Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, doamna judecător Lia Savonea, a decis sesizarea Inspecției Judiciare în vederea efectuării de verificări cu privire la împrejurările și modalitatea în care procurorul a exercitat supravegherea cercetării penale în cauză și a coordonat activitatea de efectuare a percheziției domiciliare.

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii solicită efectuarea cu celeritate a tuturor verificărilor prevăzute de lege pentru clarificarea în cel mai scurt timp a tuturor împrejurărilor de fapt și de drept incidente în cauză”, se arată într-un comunicat de presă al CSM.

Procurorul general a dispus vineri efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind conduita unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care ar fi bruscat o minoră cu ocazia efectuării unei percheziții în mediatizatul caz al fetiței de opt ani care a fost luată cu mascaţii pentru a fi dată în adopție.

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus la data de 21 iunie 2019 efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind împrejurările și modalitatea în care procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a exercitat supravegherea cercetării penale în cauza mediatizată, inclusiv în ceea ce privește coordonarea activității de efectuare a percheziției domiciliare din ziua de 21 iunie 2019”, arată ministerul Public, într-un comunicat. Controlul va fi efectuat de către procurori din cadrul Serviciul de Îndrumare și Control.

Pe de altă parte, Parchetul preciza că asistentul maternal a refuzat de două ori, în 2013 şi 2017, să o adopte pe Sorina.