De asemenea, alături de angajaţii Companiei Municipale Consolidări Bucureşti a fost demarată o acţiune de verificare a tuturor schelelor metalice şi a plaselor de protecţie montate pe clădiri incluse în programul de consolidări, menţionează sursa citată.
Conform acesteia, cele două imobile care au fost afectate de "episodul de vreme severă" se află în programul de reducere a riscului seismic derulat de Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic şi Compania Municipală Consolidări.
"Ambele imobile se află într-un amplu proces de consolidare, iar schela metalică a fost montată pentru realizarea lucrărilor necesare la faţade. În cazul ambelor imobile, aceste schele metalice au fost montate de către o firmă specializată în acest domeniu, care este şi proprietara schelelor metalice. Între această societate şi Compania Municipală Consolidări Bucureşti există un contract de închiriere şi mentenanţă. Pentru montajul acestor schele au fost respectate normativele în vigoare, iar societatea care le are în proprietate deţine toate autorizaţiile necesare", precizează municipalitatea.
De asemenea, toate aceste schele sunt verificate după fiecare episod de vreme rea, menţionează PMB.
"Plasa imprimată (mesh) montată pe schelă are, în primul rând, rol de protecţie şi este obligatorie în cazul şantierelor aflate în aglomerări urbane. Această plasă nu a fost montată doar pentru a promova campania derulată de Primăria Capitalei, aşa cum tendenţios se insinuează", subliniază sursa citată.
Conform acesteia, "episodul de vreme severă care a lovit în această după-amiază Bucureştiul" a afectat mai multe zone centrale.
Potrivit monitorizării făcute de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, poliţiile locale de sector şi ISUBIF, au fost raportate incidente în patru dintre cele şase sectoare. Astfel, s-au înregistrat copaci căzuţi pe carosabil în mai multe zone din sectoarele 1 şi 5, două prisme publicitare au căzut peste maşini în sectorul 3, iar în sectorul 4 au fost raportate acumulări de apă.
"Primăria Capitalei, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic şi Compania Municipală Consolidări Bucureşti, derulează cel mai amplu program de reducere a riscului seismic din ultimii 30 de ani. În acest moment, sunt începute lucrări în cazul a aproape 200 de imobile, iar până la sfârşitului anului vor fi incluse în program restul celor aflate în prima clasă de risc seismic", a adăugat PMB.
"Rafalele de vânt au înregistrat şi 36 km/h"
Slava Domnului ca nu au picat mai mulkte schele!
Si multe, multe felicitari concitadinilor care au votat-o pe Duamna Fierea!
Tara nesimtitilor, unde nimeni nu raspunde de nimic.
Daca compania municipala X care le-a montat nu este in stare sa faca nici macar atata lucru, va dati seama ce rahat face la lucrarile complexe...
Si sigur si voi ati vazut.
Daca respecti regulile, nu are ce sa se intample. Daca !
Va dati seama, nimic nu putea rezista daca primarul PSD nu veghea si nu se lupta cu vantul turbat...
Harta de zonare din indicativul CR 1-1-4/2012 da o presiune de baza pentru Bucuresti de 0.5 kPa (care este echivalenta cu o viteza de 28 m/s adica 100 km/h), dar asta este doar cifra de baza, calculele se fac cu coeficienti ce amplifica considerabil aceste cifre.
Iar voi va tanguiti pentru o viteza de 3 ori mai mica decat cea de baza din normativ?
Hai ca Inteleg ca nu vreti sa faceti puscarie si de ce ziceti ca sunteti nevinovati: habar nu aveti de faceti (in afara de a va baga mainile in banii nostri).
:))
si cam cat costa serviciile lor ??????
Duamna Firea sa mai dea bani la Biserici sa scapam de astfel de necazuri.
Cine e tâmpitul din cadrul Primăriei care, la fiecare comunicat, folosește cuvântul „tendențios”? Nu mai știe alte cuvinte? I se pare că sună interesant? Nu, sună fix ca o p#l@...
Calmați-vă cu „tendențiozitatea”, că deveniți penibili!