Balustrada unui pod s-a prăbușit peste șosea, la ieșirea din Buzău spre Brăila, după ce structura de rezistență a cedat din cauza vechimii, potrivit primarului din Buzău, Constantin Toma. Nu s-au înregistrat victime.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere anunță vineri, cu privire la podul a cărui balustradă s-a prăbușit în Buzău, că acesta a fost construit în 1970 și nu a fost niciodată în administrarea CNAIR, ci este în administrarea primăriei Buzău, relatează Mediafax.

"În legătură cu evenimentul care a avut loc astăzi, 21.06.2019, la Podul Marghiloman, județul Buzău, ale carui elemente s-au desprins, precizăm că acesta se află în administrarea Primăriei Buzău. Podul era construit în anul 1970 și nu s-a aflat niciodată în administrarea CNAIR", transmite CNAIR.

„Practic a picat balustrada, partea pietonală. Din fericire nu a fost nimeni rănit, pe sub acest pod trec zilnic foarte multe autoturisme. Am avut noroc”, a spus edilul, potrivit Mediafax.

Circulația este blocată „pentru că nu știu ce se întâmplă, să nu se întâmple ceva grav. Experții sunt aici”, a adăugat Constantin Toma.

Balustrada a căzut pe o distanță de aproximativ 50 de metri.

Podul a fost expertizat anul trecut.