Conservatorii se confruntă cu noi probleme după ce o înregistrare video surprinde momentul în care parlamentarul Mark Field, ministru de stat pentru relația cu Asia și Pacificul, se repede la o femeie, o împinge și o ia de gât, forțând-o să părăsească sala unde avea loc un dineu oficial. Femeia este activistă Greenpeace.

Parlamentar agresand o femeieFoto: Hotnews

Poliția a început să investigheze cazul joi noaptea imediat după ce înregistrarea video în care demnitarul se ridică brusc de pe scaun, o împinge pe femeie și o apucă de gât a devenit virală. Mai multe voci au început deja să îi ceară demisia de la ministerul de externe, relatează Guardian.

Într-o declarație de presă, acesta și-a cerut scuze femeii și a precizat că reacționat ”instinctiv”, de teamă că ar fi fost înarmată. El a mai spus, potrivit BBC News, că se pune la dispoziția guvernului pentru a da explicații în legătură cu incidentul.

Greenpeace l-a acuzat de agresiune fizică.

Parlamentarul conservator a fost criticat vehement, însă au existat și unii care i-au luat apărarea.

Incidentul a avut loc joi seara, după ce activiști ecologiști au întrerupt discursul anual susținut de Philip Hammond despre starea economiei. Zeci de activiști îmbrăcați în roșu au pătruns cu forța în sala de festivități și au refuzat să plece.

Poliția londoneză a confirmat că investighează cazul.