Ministrul Justiției, Ana Birchall, transmite, joi seară, că a informat-o din timp pe Lia Savonea, președintele CSM, despre faptul că nu poate participa la plenul CSM de joi, ședință care fusese convocată marți după-amiază.

Ana BirchallFoto: Agerpres

"Doamna președinte a Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a fost informată din timp că nu pot participa la ședința Plenului CSM de joi, 20 iunie 2019, ședință care a fost convocată marți după-amiază, având în vederea obligaţiile mele care rezultă din calitatea de ministru al justiţiei. Pentru a evita asemenea situaţii, am purtat, în ultima vreme, discuții cu doamna Lia Savonea în care am rugat-o, aşa cum rezultă şi din documentul ataşat, să stabilească o zi pe săptămână, dedicată Plenului CSM şi care să nu se suprapună peste ziua în care sunt programate activităţi guvernamentale, tocmai pentru că doresc să particip la ședințele Plenului CSM", transmite Birchall într-un comunicat remis joi seară și citat de Mediafax.

Ministrul a publicat și adresa prin care informează CSM că nu poate participa la ședință, adresă datată 20 iunie 2019.

Ședința plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de joi, în care trebuia să se discute validarea Adinei Florea la conducerea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), a fost amânată pentru luni, din cauză că nu a fost întrunit cvorumul de prezență.

Pe ordinea de zi a ședinței de joi se aflau mai multe chestiuni importante, precum validarea concursului pentru conducerea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), concurs la care procurorul Adina Florea a obținut cel mai mare punctaj.

Un alt subiect aflat pe ordinea de zi era cererea lui Gheorghe Stan de a i se rezerva un post de procuror la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), până la încetarea mandatului de 9 ani ca judecător la Curtea Constituțională.