Fostul deputat Ioan Oltean a fost chemat la sediul DNA într-un dosar din 2015 în care este acuzat că ar fi primit mită de la un om de afaceri pentru a interveni la ANRP în favoarea sa. Oltean susține că este nevinovat, pentru că nu a fost niciodată în Chitila, unde ar fi primit banii, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 14.31 Oltean a fost pus sub acuzare pentru a doua oară în dosarul ANRP, acuzaţiile fiind aceleaşi ca în momentul în care a fost trimis în judecată prima dată. Dosarul a fost restituit la DNA de Înalta Curte în martie 2017, motivul fiind faptul că rechizitoriul a fost neregulamentar întocmit. Joi, procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă lui Oltean infracţiunile pentru care l-au pus pentru a doua oară sub urmărire în dosarul ANRP - complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

„Lucrurile trebuie clarificate. Dosarul a fost trimis definitiv de înalta instanță acum doi ani. (...) El (dosarul, n.r.) trebuie închis, fie prin clasare, fie prin retrimitere în instanță”, a declarat Ioan Oltean, la intrarea în sediul DNA.

Întrebat dacă a primit bani de la omul de afaceri Mihai Rotaru, pentru a interveni în favoarea sa la ANRP pentru o despăgubire, Oltean a răspuns: „Eu nu am fost niciodată în Chitila. Dacă nu ai fost, nu poți să primești un sac cu bani, atâta timp cât nu ai călcat niciodată în Chitila. Acolo e vorba de mine, nu un șofer sau altă persoană. Cu știința mea, nimeni nu a călcat acolo (niciun apropiat al său, n.r.). Dosarul e în nelucru, nu în lucru. Dosarul cu sacul de bani e în nelucru din noiembrie 2015. O să vedem care e situația. Eu nu aștept ca fapta să se prescrie. Eu știu că sunt nevinovat”.

Dosarul în care a fost chemat Ioan Oltean este unul mai vechi, fostul deputat fiind acuzat că ar fi primit 600.000 de euro de la omul de afaceri Rotaru pentru a interveni pe lângă membrii ANRP.