Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, amintește că a anunțat mai demult intenția de a candida la alegerile prezidențiale, dar că perioada următoare va discuta cu PSD, pentru că cel mai util i s-ar părea o candidatură comună PSD-ALDE.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am anunțat de mai demult intenția de a candida la prezidențiale, dar am discutat cu colegii mei din PSD că e mult mai util să avem o candidatură comună. Sigur că în perioada următoare o să discutăm cu cei din PSD”, a afirmat Tăriceanu, miercuri, la Parlament.

El a mai spus că la reuniunile partidului s-a decis ca în septembrie să fie organizat un Congres al ALDE, pentru definirea doctrinei politice.

"Am decis să organizăm un Congres doctrinar în septembrie. Suntem partidul clasei de mijloc, al întreprinzătorilor mici și mijlocii, dar cred că oferta noastră electorală nu a fost suficient de convingătoare pentru aceștia”, a adăugat Tăriceanu.

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a fost întrebată, miercuri, dacă este luat în calcul un candidat PSD-ALDE la prezidențiale, ea susținând că sunt luate în calcul toate variantele, inclusiv o candidatură comună și că trebuie începute sondajele pentru desemnarea candidatului la Cotroceni. Dăncilă a spus că în aceste sondaje vor avea prioritate membrii PSD care vor să candideze pentru funcția de președinte al României.

Întrebată dacă în sondajele comandate va fi și Călin Popescu Tăriceanu, Viorica Dăncilă a răspuns: "O să introducem în acest sondaj mai multe persoane astfel încât să vedem care sunt șansele pentru fiecare dintre aceste persoane”.

Ea a mai spus că vrea ca până la finalul lui iulie sau începutul lui august PSD să aibă candidatul. Întrebată dacă alianța PSD-ALDE s-ar rupe în cazul în care ar fi doi candidați la Președinție, Dăncilă a susținut că este solidă coaliția, iar lucrurile trebuie separate.