Site-ul Curții Constituționale este nefuncțional de câteva zile. Unul dintre cei care au semnalat situația este avocatul Toni Neacșu: "Cine îi comunică vechiului-nou președinte al Curții Constituționale să facă totuși ceva să funcționeze site-ul?".

Instanta de judecataFoto: pixabay.com

"Cine îi comunică vechiului-nou președinte al Curții Constituționale să facă totuși ceva să funcționeze site-ul www.ccr.ro? Deja sunt 3 zile de când este inaccesibil. Unii obișnuim totuși să-l urmărim și mai ales să ne documentăm de acolo", este mesajul postat pe Facebook de Toni Neacșu, avocatul care a apărat-o pe fosta soție a lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

În 14 iunie, site-ul Curţii Constituţionale a fost ţinta unui atac informatic, nemaiputând fi accesat pentru o perioadă.

În locul paginii de start, cei care încercau să intre pe site-ul CCR puteau vedea mesajul "Hacked By laZy hAcker" şi o imagine cu un personaj dintr-o animaţie japoneză. De asemenea, toate funcţiile paginii erau suspendate. Potrivit unor surse contactate de Agerpres, reprezentanţii CCR au fost avertizaţi încă de anul trecut că au un sistem informatic învechit, ceea ce îl făcea vulnerabil la eventuale atacuri, dar recomandările făcute de instituţiile specializate ale statului nu au fost implementate.

Marți, Valer Dorneanu - considerat un apropiat al PSD - a fost reales, prin vot secret, pentru un nou mandat de trei ani în funcția de președinte al Curții Constituționale.