Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a fost întrebată, miercuri, dacă este luat în calcul un candidat la prezidențiale PSD-ALDE, ea susținând că sunt luate în calcul toate variantele, inclusiv o candidatură comună și că trebuie începute sondajele pentru desemnarea candidatului la Cotroceni. Dăncilă a spus că în aceste sondaje vor avea prioritate membrii PSD care vor să candideze pentru funcția de președinte al României.

Viorica DancilaFoto: Facebook/ Viorica Dancila

"Cea mai bună variantă este aceea în care maximizăm șansele pentru a câștiga alegerile prezidențiale. Eu cred că trebuie să dăm drumul la sondaje, să luăm în calcul toate variantele posibile. Bineînțeles că în aceste sondaje prioritate vor avea colegele și colegii din partid care vor să candideze pentru președinția României și vom vedea care variantă este cea mai bună pentru a obține un rezultat bun”, a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă în sondajele comandate va fi și Călin Popescu Tăriceanu, Viorica Dăncilă a răspuns: "O să introducem în acest sondaj mai multe persoane astfel încât să vedem care sunt șansele pentru fiecare dintre aceste persoane”.