Comisiile reunite de politică externă ale Parlamentului au suspendat miercuri, din lipsă de cvorum, pentru a doua oară consecutiv, şedinţa în care trebuia să se dezbată şi să se propună plenului reunit un proiect de declaraţie privind situaţia din Republica Moldova, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Reportăm această şedinţă pentru luni, la ora 12,00. (...) Săptămâna viitoare declaraţia va ajunge în Birourile permanente reunite şi apoi în plen", a spus preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Cristian Dumitrescu.

Reprezentanţii PNL şi USR şi-au exprimat nemulţumirea că pentru a doua oară consecutiv parlamentarii PSD şi ALDE nu au asigurat cvorumul de şedinţă.

Luni, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat, la prima şedinţă a comisiilor, că întârzierea adoptării unei declaraţii a Parlamentului referitoare la situaţia din Republica Moldova va face ca această temă "să nu mai fie de actualitate". Tăriceanu nu a absentat miercuri de la şedinţa Comisiilor de politică externă.

Situaţia din Republica Moldova va fi dezbătută într-o şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, au decis, în urmă cu o săptămână, Birourile permanente reunite ale celor două Camere.

"USR a făcut o cerere pentru Biroul permanent reunit pentru ca atât Camera Deputaţilor, cât şi Senatul, în şedinţă comună, să dezbată situaţia din Republica Moldova, situaţie tensionată de altfel, şi să vină cu o declaraţie. S-a votat acest lucru, urmează ca cele două Comisii de politică externă să se reunească şi să vină cu un draft de declaraţie care ulterior va fi supusă plenului reunit", anunţa, pe 11 iunie, deputatul USR Cristina Prună.