Iranul nu va porni un război împotriva niciunei țări, a declarat marți președintele iranian Hassan Rouhani, la o zi după ce Statele Unite au anunțat că vor trimite trupe suplimentare în Orientul Mijlociu, pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre Washington și Teheran, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Iranul nu va porni un război împotriva niciunei țări. Cei cu care ne confruntăm sunt un grup de politicieni cu puțină experiență", a declarat Rouhani, într-un discurs transmis live de televiziunea de stat.

El a adăugat că ”în ciuda tuturor eforturilor americanilor în regiune și a dorinței lor de a tăia toate legăturile dintre noi și lume, în încercarea de a izola Iranul, nu au reușit”.

Penatagonul a anunțat luni că Statele Unite vor trimite 1.000 de militari și alte resurse către Orientul Mijlociu pe fondul tensiunilor în creștere cu Iranul.

Două petroliere, unul norvegian şi altul japonez, au fost atacate joi dimineaţă în Golful Oman, la intrarea în Golful Persic, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran. În urmă cu câteva săptămâni, alte atacuri au vizat patru nave, în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite.

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a acuzat Iranul pentru atacuri, afirmând că incidentul face parte dintr-o campanie a acestuia împotriva Statelor Unite și a aliaților săi.