Italia este cel mai de încredere partener al Statelor Unite din Europa, a susținut vicepremierul italian Matteo Salvini, dornic să proiecteze imaginea unui om de stat puternic în timpul unei vizite la Washington, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

După victoria obținută de partidul său Liga în alegerile pentru Parlamentul European de la sfârșitul lunii mai, Salvini a plecat într-o vizită în SUA, în încercarea de a da impresia că este un lider european dinamic și de mare viitor, mai notează agenția de presă.

”Într-o perioadă în care instituțiile din cadrul Uniunii Europene sunt fragile și se schimbă, Italia vrea să fie cel mai solid, valid, credibil și coerent partener al Statelor Unite", a declarat Salvini.

Oficialul italian a purtat discuții cu secretarul de Stat american Mike Pompeo și cu vicepreședintele Mike Pence.

Relațiile dintre Italia și SUA au devenit tensionate anul acesta după ce Roma a refuzat să îl recunoască pe liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, în funcția de președinte interimar.

Chiar dacă nu are în program nicio întâlnire cu Donald Trump, călătoria vicepremierului și ministrului de interne Matteo Salvini la Washington nu trebuie subestimată. Călătoria se afla pe ordinea de zi de ceva timp, însă Salvini a vrut să aștepte rezultatele alegerilor europene pentru a se prezenta în fața secretarului de stat Mike Pompeo și a vicepreședintelui Mike Pence în calitate de lider al principalului partid italian.