Poliţiştii bucureşteni au constatat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, patru infracţiuni la regimul evaziunii fiscale şi o infracţiune la regimul rutier şi au aplicat sancţiuni de peste 100.000 de lei, în urma controalelor la mai multe cluburi de pe raza Sectorului 1.

Amenzi date de Politia RutieraFoto: Facebook / Politia Romana

"Cu privire la neregulile constatate în zona de vânzare de diverse produse, au fost retrase peste 40 kg de carne de la consum. În total au fost aplicate aproape 30 de sancţiuni de peste 100.000 lei. De asemenea, poliţişti din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti - Serviciul Control Ecologie şi Protecţia Mediului au efectuat măsurători sonometrice, ocazie cu care au constatat depăşiri ale nivelului de zgomot admis, aplicând în consecinţă sancţiuni contravenţionale în cuantum de 60.000 lei", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Bucureşti, transmis sâmbătă și citat de Agerpres.

Totodată, au fost reţinute două permise, plăcuţe şi un certificat de înmatriculare.

"În noaptea de 14-15 iunie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov, Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale au desfăşurat controale la mai multe cluburi de pe raza Sectorului 1", se arată în comunicat.

Verificările au vizat respectarea prevederilor legale referitoare la deţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare funcţionării în condiţii normale, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor de natură judiciară şi economică, identificarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, verificarea legalităţii funcţionării pe linia pazei bunuri, prevenirea şi combaterea actelor şi faptelor de evaziune fiscală, criminalitate economică, sancţionarea faptelor antisociale săvârşite la regimul rutier, verificarea respectării normelor generale de comerţ, controlul aplicării prevederilor legale referitoare la relaţiile în muncă, la securitatea şi sănătatea în muncă, la protecţia salariaţilor şi a prevederilor legale referitoare la asigurările sociale, verificarea respectării normelor pe linia apărării împotriva incendiilor, respectarea legislaţiei privind drepturile consumatorilor.

"În zilele următoare, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale urmează a prezenta documentele care nu au fost găsite la punctele de lucru. În funcţie de datele ce vor rezulta în urma acestor verificări, documentele vor fi prezentate Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov, Direcţiei Control Comercial şi Serviciilor de Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Capitalei", se arată în comunicat.