O grupare de proxeneţi români care obliga tinere românce să se prostitueze în oraşele Rennes şi Nantes a fost destructurată în Franța, 15 persoane fiind arestate, potrivit cotidianului Le Parisien, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Destructurarea rețelei a fost posibilă în urma unei anchete a Poliției franceze, care a durat mai bine de șase luni. Ancheta a stabilit că tinerele au fost atrase în Franţa după ce fuseseră seduse de proxeneţi în România.

Ulterior, investigația s-a extins la nivel european, astfel că 15 persoane au fost reținute în Franța, Germania, Italia și România. Anchetele financiare întreprinse de Europol estimează că proxeneţii au primit, pe parcursul câtorva luni, cel puţin un milion de euro din Franţa.

„Toţi banii câştigaţi de femei erau trimişi în România. Ele nu aveau decât minimul necesar pentru a trăi şi erau, pur şi simplu, reduse la sclavie. Ele se prostituau ore întregi, în timp ce ei (proxeneții, n.r.) îşi construiau adevărate palate în România”, a declarat o sursă apropiată anchetei.

Le Parisien notează că anchetatorii români au confiscat mai multe autoturisme de lux care aparțineau membrilor rețelei, iar bunurile achiziţionate de proxeneţi fac obiectul unei anchete în România.