Restricțiile de circulație pe sectoarele unde se desfășurau lucrări de reparații pe autostrada Soarelui A2 București - Constanța vor fi ridicate începând de vineri până pe 15 septembrie 2019, anunță Compania de Drumuri. Lucrările de reparații la partea carosabilă pe sectoarele de drum pe care se derulau vor fi reluate după încheierea sezonului estival.

Autostrada Soarelui - A2Foto: Agerpres

„Precizăm că pentru sectorul cu plăci de beton Bucureşti - Fundulea (km 12+000 - km 36+000), este menținută restricţia de viteză de 80 km/h, pe ambele sensuri de mers. Menționăm că pe toată perioada sezonului estival, echipele de intervenție rapidă (SMURDUL Autostrăzilor) vor monitoriza permanent autostrada și vor interveni prompt acolo unde este cazul”, transmite CNAIR.

La începutul lunii iunie Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) solicitau demiterea directorului Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi a şefului Biroului de Poliţie Autostrada A2 din cauza ritmului lent în care se desfăşoară lucrările de reparaţii pe A2 şi a faptului că acestea se realizează în sezonul estival.

Pe 7 iunie Compania de Drumuri anunța că s-au semnat contractele pentru reparaţia sectorului de beton al Autostrăzii Soarelui (A2) - Bucureşti - Fundulea.

Lucrările sunt împărţite în două loturi astfel:

  • Lotul 1 km (12+000 - km 24+000) Calea 1 şi 2, are o lungime de 12 km, şi va fi executat de S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L. la o valoare a lucrărilor de 41.7 mil lei, fără TVA.
  • Lotul 2 km (24+000 - km 36+000) Calea 1 şi 2, tot în lungime de 12 km, va fi executat de S.C. SAGA BUSINESS CONSTRUCT S.R.L, la o valoare a lucrărilor de 44.9 mil lei, fără TVA.

Lucrările sunt programate să dureze 24 de luni şi vor consta în frezarea dalelor de beton, consolidarea fisurilor active şi repararea rosturilor degradate, atât pe calea 1, cât şi pe calea 2.