Un militar american în vârstă de 29 de ani care participa la exercițiul Saber Guardian a fost rănit la cap, în urma unui exercițiu de parașutare, la baza aeriană Boboc. Acesta se află la Spitalul Județean de Urgenţă Buzău pentru investigații.

Exercitiul Saber Guardian 19Foto: MApN

Lt.col. Daniel Nistor a declarat, pentru Mediafax, că militarul american a acuzat dureri de cap după un exercițiu de parașutare la baza aeriană Boboc, la care au participat 1.300 de parașutiști, în cadrul exercițiului Saber Guardian.

Militarul a fost dus la spital pentru a se verifica de ce acuză dureri de cap.

Potrivit lt.col. Daniel Nistor, nu au fost probleme la deschiderea parașutei, însă după aterizare militarul american a acuzat dureri de cap.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgenţă Buzău, Adriana Bunilă, a declarat că militarul american în vârstă de 29 de ani s-a rănit în urma unui exercițiu de parașutare și la această oră este la Unitatea de Primiri Urgențe.

„A suferit un traumatism cranio cerebral, fără alte leziuni și acum medicii se hotărăsc dacă va rămâne la noi sau va fi transferat la o altă unitate medicală. Pacientul este stabil”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgenţă Buzău.

Aproximativ 8.000 de militari din șase țări (Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, România, Ungaria și Statele Unite ale Americii) participă, în perioada 3-24 iunie, la exercițiul multinațional Saber Guardian 2019 (SG19), condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) și Statul Major al Forțelor Terestre al Armatei României, care se desfășoară pe teritoriile Bulgariei, României și Ungariei. Activitățile de instruire în comun planificate în cadrul SG19 includ exerciții tactice de stat major și cu trageri de luptă, forțări ale cursurilor de apă, deplasarea tactică a Regimentului 2 Cavalerie al SUA din Germania în România, precum și activități cu specific medical.