[P] Sectorul 3, cei mai buni! Colectarea selectivă, etapă esențială a reciclării deșeurilor

de     Smile Media
Vineri, 14 iunie 2019, 10:11 Actualitate | Esenţial


Campanie Sector 3
Foto: Primaria sector 3
​​Cetățenii Sectorului 3 au la dispoziție un sistem variat de puncte de colectare a deșeurilor reciclabile pentru că prima etapă, a colectării selective, este poate cea mai importantă. O minimă separație a deșeurilor în două categorii, respectiv deșeuri menajare și deșeuri reciclabile ușurează din start activitatea de reciclare.

Exemplu:
Dacă deşeurile de hârtie sunt amestecate cu cele menajere există riscul ca acestea să nu mai poată fi reciclate.

Ce se întâmplă cu deșeurile

Deșeurile reciclabile colectate din tot Sectorul 3 se trimit la o stație de sortare care împarte gunoiul în mai multe fracții respectiv plastic, sticlă, carton, metal. Apoi chiar și aceste fracții trec printr-un proces de sortare specială și igienizare.

Exemplu: Recipienții de plastic sunt sortați pe culori, dopul este separat de restul pet-ului și întreg materialul este spălat înainte să fie trimis către reciclator.

De ce să colectăm selectiv

Probabil că ați observat cât de repede se umple coșul de gunoi de acasă când puneți și pet-urile în același loc cu restul deșeurilor menajere. Așadar, o minimă separație a acestor recipiente de plastic face ca drumurile până la ghena de gunoi să fie mult mai puține în decursul unei săptămâni. Iată cum colectarea selectivă ne ajută să economisim propria energie și să o direcționăm eficient către o altă activitate. Același lucru se petrece și când deșeurile reciclabile ajung să fie transformate în ambalaje bune de folosit: se economisește materia primă și se diminuează cantitatea de deșeuri poluante.

Fii cu Noi. Nu fi Gunoi

Primăria Sectorului 3 a lansat deja o campanie de responsabilizare socială prin care îndeamnă cetățenii să păstreze curățenia stradală, aruncând gunoiul la coș. “Fii cu Noi. Nu fi Gunoi” este un îndemn la a fi civilizat și a respecta un standard al comunității din care faci parte. O altă componentă a acestei campanii este și încurajarea colectării selective, o etapă absolut necesară în transformarea Sectorului 3 într-un exemplu pentru celelalte comunități în ceea ce privește managementul eficient al deșeurilor.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3308 vizualizari

 • Sigur acum se preiau (Sâmbătă, 15 iunie 2019, 17:49)

  Canache [utilizator]

  deşeurile selectiv ? Întreb şi eu pt că anii trecuţi căram pet-uri în neştire şi veneau băieţii ţi-l amestecau cu cel menajer. Pe urmă sa-u mai reglementat treburile şi au dispărut pubelele pt materiale reciclabile. Acum la noi în bloc se adună doar pet-urile separat, restul plasticelor (casolete, diverse chestii din plastic, sticlă, cartoane, hîrtii, etc) se duc le ghenă. Cred că trebuie găsită o soluţie mai dură care să oblige oamenii să separe materialele reciclabile, nu doar publicitate.
 • de ce... (Duminică, 16 iunie 2019, 18:10)

  vizirul [utilizator]

  De ce nu se fac emisiuni tv, in care sa se arate explicit si in detaliu care sunt plasticele reciclabile si ca trebuie sa le punem spalate in conatiner? ce produse din hartie sunt reciclabile (doar cartoanele?) iar celelalte sunt de pus la gunoiul menajer? dar piesele metalice si sticla?
  Nu am vazut nici o emisiune,chiar de tip reclama, care sa lamureasca aceste "mistere ".


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by