Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit joi cu ministrul de Externe al Emiratelor Arabe Unite, Șeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, și au discutat despre relațiile economice și comerciale bilaterale și despre securitatea Orientului Mijlociu, potrivit Guvernului.

Dancila, întâlnire cu ministrul de Externe al Emiratelor Arabe UniteFoto: gov.ro

"Cei doi oficiali au realizat o trecere în revistă a stadiului și perspectivelor relațiilor economice și comerciale bilaterale. Astfel, discuțiile au reliefat interesul comun pentru dezvoltarea și consolidarea cooperării bilaterale în ansamblul acesteia, în cadrul oferit de "Declaraţia comună privind stabilirea unui parteneriat economic strategic între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite”, precizează Guvernul, într-un comunicat de presă.

Viorica Dăncilă s-a declarat mulțumită de parcursul relației bilaterale și a vorbit despre necesitatea menținerii ritmului contactelor politico-diplomatice la nivel înalt.

"Premierul Viorica Dăncilă și-a exprimat satisfacția față de parcursul ascendent al relației bilaterale, context în care a evidențiat necesitatea menținerii, pe mai departe, a ritmului contactelor politico-diplomatice la nivel înalt. De asemenea, a subliniat importanța continuării demersurilor pentru identificarea de noi oportunități concrete de amplificare a raporturilor de cooperare în domenii de interes comun, cu accent pe cel al investițiilor”, potrivit sursei citate.

Sursa menționată mai precizează că în cadrul întrevederii a avut loc și un schimb de opinii asupra evoluțiilor regionale și internaționale recente, iar accentul a căzut pe situația politică și de securitate în Orientul Mijlociu.