Fostul șef al controversatei Secții de anchetare a magistraților, Gheorghe Stan, numit judecător la Curtea Constituțională, pentru un mandat de 9 ani, a cerut să îi fie rezervat un post de procuror la secția specială, până la încetarea mandatului de la CCR. Solicitarea acestuia va fi discutată de Consiliul Superior al Magistraturii.

Gheorghe StanFoto: Agerpres

În ședința de miercuri, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia procurorului Gheorghe Stan, numit judecător la Curtea Constituțională începând cu data de 15 iunie, și a decis să îi trimită președintelui Klaus Iohannis propunerea privind eliberarea acestuia din funcţie, prin demisie.

Gheorghe Stan a cerut să îi fie rezervat un post de procuror la secția specială de anchetare a magistraților, până la încetarea mandatului de judecător la Curtea Constituţională, iar Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea Plenului CSM pentru "dispunerea măsurilor legale" cu privire la această solicitare.

Gheorghe Stan a fost numit de Camera Deputaților - la propunerea PSD - în funcția de judecător la Curtea Constituțională, pentru un mandat de 9 ani. Procurorul Gheorghe Stan a condus, alături de adjuncta sa, Adina Florea, Secţia specială pentru investigarea magistraţilor și a fost procuror-adjunct al Inspecţiei Judiciare.