Oamenii importanți din stat nu trebuie să prezinte o altă situație decât cea reală, în fața companiilor cu capital străin, a spus miercuri, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, în replică la acuzațiile lansate de președintele Klaus Iohannis la adresa ”contraperformanțelor„ economice ale executivului.

Ministrul Finanțelor, Eugen TeodoroviciFoto: AGERPRES

”Nu cred avem de-a face cu cea mai bună abordare, dacă vrem investiții cu adevărat în România. Nu cred că oameni importanți în stat trebuie să prezinte, culmea, în fața companiilor cu capital străin, o situație alta decât este. Sper ca noul președinte să aibă altă abordare constructivă. O zic strict din dorința de a schimba lucrurile pe fond în România”, a spus Teodorovici, citat de Mediafax.

Ministrul a participat la o conferință organziată de CD News pe tema marilor proiecte de investiții, unde s-a referit la declarațiile președintelui de la ședința Coaliției pentru Dezvoltarea României.

Președintele Klaus Iohannis a atacat, din nou, Guvernul pentru contraperformanțele economice, precizând că a reușit să modifice codul fiscal de mai multe ori decât zile ale anului trecut. El a făcut aluzie și la falimentul Capitalei, solicitând Executivului să ia măsuri imediate pentru consolidarea finanțelor publice.