Teodor Meleșcanu a avut, marți, un dialog cu Cosmin Pojoranu, inițiatorul petiției pentru care peste 100.000 de oameni au semnat pentru demisia ministrului de Externe. Ministrul nu recunoaște însă semnăturile, susținând că reprezintă doar „o listă cu nume”.

Petitie pentru demisia lui MelescanuFoto: Agerpres

„Nu a fost nicio semnătura a unui om. Sunt liste cu nume. Acești oameni trebuie să semneze ei. Unde s-au semnat? Că le-ai pus tu numele? Dacă are semnătura digitală, altfel nu”, a declarat Meleșcanu, la Parlament, conform Mediafax.

Ministrul a adăugat că, dacă nu se va schimba legislația, și la viitoarele alegeri vor exista aceleași probleme la secțiile de vot din diaspora.

„Și soția mea a stat două ore, eu am stat o oră. Ceea ce ar trebui să facem este să schimbăm sistemul de vot. (...) Dacă nu se schimbă, sistemul de votare din diaspora nu se va schimba”, a mai spus Meleșcanu.

El a afirmat că niciuna dintre secțiile de votare nu a rămas fără buletine de vot, fiind doar o dezinformare.

„Niciuna dintre secțiile de votare nu a rămas fără buletine. Niciuna. Dacă ai una, arată-mi mie. Eu spun pe cuvânt că la toate secțiile de vot am trimis mai multe buletine decât erau înscriși. Cum să nu știu situația din teren? Eu nu mă bazez pe ce spui tu, ci pe ambasadori și pe cei din secțiile de votare”, a conchis ministrul de Externe.

Inițiatorul petiției „Meleșcanu, demisia!”, Cosmin Pojoranu, a venit marți la Senat pentru a le înmâna senatorilor cele peste 100.000 de semnături ale cetățenilor care vor demisia ministrului de Externe. Acesta le-a cerut senatorilor care intrau în plen să semneze petiția.

Digi24 relatează și cum a decurs dialogul dintre ministrul Meleșcanu și reprezentantul ONG-ului care a lansat petiţia pentru demiterea sa.

-Am această foaie, pe care vreau să v-o dau să o citiţi la noapte, mărturii de la oameni.

- Nu pot, până nu aveţi semnături. Voi nu aţi semnat, mi-aţi dat o listă de nume. Arată-mi mie o semnătură.

-Aşa e pe internet.

-Deci când o să ai semnături...

-Nu aveţi onoarea să vă daţi demisia? Chiar nu vreţi? Pe bune!

- Da, absolut deloc nu îmi dau demisia, că doar nu sunt prost!