Darius Vâlcov, dat în judecată de Primăria Slatina pentru recuperarea unui prejudiciu de peste 1,6 milioane de euro
Alături de fostul primar Darius Vâlcov, au mai fost chemaţi în instanță şi 20 de foşti consilieri locali din Slatina, șeful Serviciului Juridic, Mihaela Otincelescu, precum şi secretarul Primăriei Slatina.
Dosarul deschis de Primăria Slatina împotriva lui Darius Vâlcov şi a consilierilor locali a fost înregistrat în luna mai la Tribunalul Olt și vizează fapte din perioada în care Vâlcov era primar al orașului Slatina.
Actualul primar al Slatinei, Emil Moţ, a declarat, marți, că procesul a fost inițiat de Compartimentul Juridic din cadrul instituției pe care o conduce, pentru recuperarea unui prejudiciu constatat de Curtea de Conturi în urma unui control din 2015. Edilul a precizat că procesul a fost deschis abia în acest an pentru că până acum Primăria Slatina s-a judecat cu Curtea de Conturi.
"Curtea de Conturi a găsit un prejudiciu la Primăria Slatina, consemnat într-un raport din 2015. A fost un proces pe rol între Primăria Slatina şi Curtea de Conturi. Sentinţa finală s-a dat la Curtea de Apel Craiova şi Primăria Slatina trebuie să recupereze prejudiciul constatat de Curtea de Conturi. Din acest motiv, Primăria Slatina s-a îndreptat pentru recuperarea sumei de bani de la cei indicați în raport de Curtea de Conturi. Nu ştiu exact care este suma, cei de la juridic s-au ocupat de acest aspect", a spus Emil Moţ.
În 2006, Primăria Slatina, condusă de Darius Vâlcov, împreună cu Consiliul Local au împărţit un teren de peste 80.000 de mp care făcea parte dintr-un parc, în două loturi, din care unul de 55.000 mp. Această suprafaţă a fost vândută, un an mai târziu, unei firme înfiinţate în 2004, controlată de un cetăţean cipriot rezident în România. Preţul plătit pentru teren a fost de peste 1,5 milioane de euro. Deşi un articol din contractul de vânzare-cumpărare prevedea că municipalitatea se obligă să realizeze planul urbanistic zonal înainte ca firma cumpărătoare să solicite autorizaţia de construire, Primăria Slatina nu şi-a îndeplinit această obligaţie.
Astfel, în 2011, firma a acționat în judecată municipalitatea şi a câştigat 1.608.725 de euro, reprezentând preţul contractului. La această sumă s-a adăugat dobânda legală pe circa opt ani, precum și alte onorarii, studii, impozite și dobânzi. Sentința favorabilă în acest caz a fost dată de Tribunalul Harghita în 2013, menţinută de Curtea de Apel Târgu Mureş, şi rămasă definitivă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
- +2 (2 voturi)Cum s-ar zice (Marţi, 11 iunie 2019, 17:02) Ochii_pe_voi [utilizator]... Vâlkov a luat șpaga, apoi s-a fcut că plouă, iar acum prostimea plătește (o merită dacă au votat așa o javră de primar!). De recuperat se va recupera ciu-ciu.raspunde trimite
- 0 (0 voturi)Comment sters de user (Marţi, 11 iunie 2019, 18:12) complet_ret [anonim]raspunde trimite

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”