Maia Sandu, numită premier al Republicii Moldova de majoritatea parlamentară formată de Blocul ACUM cu soclialiștii lui Igor Dodon, spune că Traian Băsescu trebuie să își redobândească cetățenia moldovenească, retrasă în ianuarie 2017, printr-un decret semnat de președintele Igor Dodon, scrie Unimedia.

Traian BasescuFoto: Hotnews

"Domnul Băsescu trebuie să-și primească cetățenia înapoi pentru toate lucrurile bune pe care le-a făcut pentru noi. Știu că Traian Băsescu acum este în discuții cu oficialii europeni și încearcă să vadă ce se mai poate face pentru Republica Moldova ca să depășim în mod pașnic această criză și ca noul Guvern să poată să intre în funcție deplină”, a declarat, marți, Maia Sandu.

Traian Băsescu a devenit cetățean al Republicii Moldova în 20 octombrie 2016. În ianuarie 2017, președintele Igor Dodon a semnat decretul privind retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu.

Traian Băsescu a atacat în instanță decizia, iar în noiembrie 2018 magistrații Curții Supreme de Justiție au decis definitiv retragerea cetățeniei fostului președinte al României.