Casele copiilor edilului Nicolae Robu, aflate în construcție în zona de sud a Timișoarei, sunt vizate direct în ancheta DNA privind mai multe autorizații date de Direcția Urbanism a primăriei, potrivit tion.ro.

Nicolae RobuFoto: Agerpres

Robu spune că atât fiul, cât și fiica lui au reușit în viață prin muncă, nu pentru că ar fi copiii lui.

Procurori ai Direcției Naționale Anticorupție au descins, luni, la sediul Primăriei Timișoara, și au solicitat mai multe documente de la Direcția de Urbanism, care au stat la baza emiterii unor autorizații și certificate.

Vizat în ancheta DNA este și un șantier pentru mai multe case din sudul Timișoarei, printre care se află și două imobile ce vor reveni copiilor edilului-șef, care sunt ridicate pe un teren donat de Robu în 2017 celor doi.

Practic, un dezvoltator imobiliar construiește mai multe case pe str. Boema, iar două dintre aceste case îi revin familiei Robu, mai exact celor doi copii ai primarului Timișoarei, scrie Timiș Online.

Edilul susține că procurorii DNA au cerut autorizațiile de construire și certificatele de urbanism conexe pentru opt construcții, printre ele și cele pentru casele în discuție.

”Presupun că cineva a făcut o reclamație, că de ce m-ar mira să se întâmple așa. Totul este corect. Eu le-am atras atenția în mod special când a venit documentația, să nu cumva să greșească cu ceva. Toate interpretările, acolo unde este loc de interpretări, să fie făcute în defavoarea lor și nicidecum să riscăm să vină cineva ulterior și să acuze vreo favorizare”, a declarat Robu.