Mai mulți protestatari, între care Cristian Dide, au aruncat cu vopsea roșie la intrarea în sediul Secției speciale de anchetare a magistraților, ei montând și un lacăt pe ușă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Manifestanții au vărsat la poarta secției o cutie cu vopsea roșie și au montat un lacăt pe poarta de acces pentru mașini, astfel că nu s-a mai putut intra în sediul Secției fără să se treacă prin balta de vopsea.

Ulterior, la fața locului au fost chemați jandarmii, care au deblocat poarta.

Manifestanții și-au motivat protestul prin "acțiunea de intimidare frecventă cu a procurorilor pe care o are această instituție sinistră, inventată de fostul ministru al justiției Tudorel Toader". "Ne asumăm această acțiune pentru că este important ca justiția să rămână independentă și să nu existe presiuni din sfera politicii", au susținut inițiatorii protestului.

La această oră, la secția de anchetare a magistraților, condusă de procurorul Adina Florea, este audiat șeful DNA Constanța, Andrei Bodean, cel care i-a trimis în judecată pe fostul primar al Constanței Radu Mazăre și pe fostul șef al Consiliului Județean Nicușor Constantinescu.