Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, înaintea ședinței Biroului Politic Național al PSD, că premierul Viorica Dăncilă le-a spus vineri în ședința Comitetului Executiv că nu a fost lăsată să se implice în realizarea legii bugetului de stat, precizând că "altcineva a făcut bugetul, politic".

HotNews.roFoto: Hotnews

Edilul a dat vina pe Guvernul Viorica Dăncilă, condus de facto de Liviu Dragnea, pentru riscul de faliment în care se află acum Primăria Capitalei și primăriile de sector.

"Guvernul României, cel care a fost condus de facto de către fostul președinte al partidului, este vinovat. Nu doar pentru situația de la Primăria Capitalei, ci și pentru situația de la sectoare, pentru că lor le-au dat mulți bani, dar doar pe hârtie, nu au mai ajuns acei bani. Eu le-am spus și colegilor mei, dacă erau solidari cu mine, probabil și nu mă lăsau singură anul trecut în fața fostului președinte al PSD, să ne calce în picioare, probabil că situația se îmbunătățea", a declarat Gabriela Firea.

Edilul a precizat că în acestă săptămână va avea loc o întâlnire a primarilor de municipii cu ministrul de Finanțe și cu premierul Viorica Dăncilă.

Ea a susținut că vineri, în ședința Comitetului Executiv, Viorica Dăncilă le-a spus că nu a fost lăsată se se implice în realizarea legii bugetului de stat și că și "altcineva a făcut bugetul, politic".

"Acum a promis că se va implica (Viorica Dăncilă -n.r.) astfel încât măcar ce este prevăzut în legea bugetului, așa puțin cât e, dar măcar acel puțin măcar să vină în mod sistematic și regulat și să vă spun și de ce, pentru că degeaba ar putea să vină la un moment dat pe sistemul regularizării sumele în decembrie pentru că noi nu mai putem să plătim nimic la acel moment", a adăugat Firea.