Misiunea Permanentă a României pe lângă ONU a felicitat într-o postare pe Twitter statele alese vineri, la New York, ca membri nepermanenţi în Consiliul de Securitate pentru perioada 2020-2021, anunță Agerpres.

Adunare a ONUFoto: ONU

Totodată, misiunea diplomatică a României pe lângă Naţiunile Unite şi-a reiterat angajamentul faţă de valorile onusiene: "România va continua angajamentul său pe termen lung pentru pace, justiţie şi dezvoltare".

Estonia şi arhipelagul caraibian Saint Vincent şi Grenadine au fost alese de Adunarea Generală a ONU în defavoarea România şi a Salvadorului. Estonia a avut nevoie de două tururi pentru a învinge România, obţinând în al doilea tur 132 de voturi, faţă de 58, cât a primit România. Saint Vincent şi Grenadine a obţinut 185 de voturi.

Au mai fost alese Tunisia şi Niger, ţări fără concurenţă pentru cele două posturi ce revin continentului african. Vietnamul, candidat unic, a fost ales pentru regiunea Asia-Pacific.

Consiliul de Securitate al ONU este format din cinci membri permanenţi şi zece nepermanenţi, dintre care jumătate se schimbă în fiecare an.