Premierul Viorica Dăncilă a avut vineri, 7 iunie 2019, o convorbire telefonică cu omologul său francez, Edouard Philippe. Potrivit unui comunicat al Guvernului, au discutat despre importanța agreării Foii actualizate de Parcurs a Parteneriatului Strategic, care va marca o nouă etapă a cooperării bilaterale și europene.

Viorica DancilaFoto: Facebook/ Viorica Dancila

"Au fost evidențiate strânsele relații de colaborare dintre cele două țări în numeroase domenii, în cadrul Parteneriatului Strategic", se arată în comunicat.

În cadrul convorbirii au fost abordate teme de interes aflate pe agenda relațiilor bilaterale, precum și teme de actualitate de pe agenda europeană, în contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Cei doi demnitari au discutat și despre continuarea dialogului constant și direct pentru a contribui la convergența pozițiilor la nivel european într-o perioadă esențială pentru viitorul Europei.

Potrivit Guvernului, cei doi au apreciat că Sezonul Franța-România (ajuns în luna aprilie și în România cu numeroase evenimente) oferă o ocazie excelentă pentru a prezenta, în ambele țări, o multitudine de imagini contemporane ale României și, respectiv, Franței, din diverse domenii de activitate, și pentru a întări cooperarea bilaterală în domeniile cultură, știință și economie.