Marcel Ionel Lepa, care l-a împușcat mortal pe polițistul din Timiș, a dat vineri prima declarație în fața procurorilor, el susținând că nu a vrut să îl ucidă pe agent și că ar fi tras spre picioare.

Marcel Ionel Lepa la momentul capturariiFoto: Politia Romana

Ionel Marcel Lepa a fost audiat vineri dimineață la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, unde a fost adus sub escorta luptătorilor de la trupele speciale de intervenție. În timpul audierilor, el a recunoscut că l-a ucis pe polițistul Cristian Amariei, însă a susținut că a țintit la picioare, însa armă s-a descărcat în pieptul și gâtul agentului, care a murit la scurt timp, scrie Opinia Timișoarei.

"Îmi pare rău, n-am vrut să-l omor", a spus bărbatul.

De asemenea, el a susținut că Daniel Cristian Boar, în casa căruia a fost capturat, nu ar fi știut nimic despre cele întâmplate și că el a stat retras într-o încăpere din locuință, care nu era folosită de cei ai casei.

Tot vineri, bărbatul va fi dus în instanță, cu propunerea de arestare preventivă.

Un poliţist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliţie Recaş, a fost împuşcat mortal, în misiune, de Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, care era dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie.

Conform oamenilor legii, poliţiştii se aflau în căutarea bărbatului dat în urmărire internaţională. Aceştia l-au depistat pe suspect într-o casă din localitatea Izvin. Poliţiştii, unii îmbrăcaţi în civil, au înconjurat imobilul, iar suspectul a sărit pe un geam, moment în care a dat faţă în faţă cu poliţistul pe care l-a împuşcat. Acesta ar fi fost atins de două gloanţe în zona pieptului şi a gâtului, iar echipajul medical sosit la faţa locului a încercat manevre de resuscitare, însă fără succes. Ulterior, ceilalţi colegi ai poliţistului au pornit în căutarea suspectului, iar bărbatul a intrat într-o curte din localitate, de unde a încercat să fure o maşină. Nu a reuşit, pentru că un poliţist l-a ajuns din urmă şi a tras mai multe focuri de armă asupra suspectului, reuşind să-l rănească în zona umărului. Bărbatul însă a fugit și a fost prins marți dimineață, după ce au fost mobilizați sute de polițiști.

CITEȘTE ȘI: Marcel Lepa, urmăritul internațional care a ucis duminică un polițist, are un cazier cu zeci de tâlhării, o ucidere din culpă și a fost eliberat condiționat de trei ori