Paul Stănescu, numărul 2 în PSD după încarcerarea lui Liviu Dragnea, când a fost ales președinte executiv, a demisionat, în ședința Comitetului Executiv al PSD, care are loc la această oră, potrivit unor surse din partid.

Paul StanescuFoto: Captura Antena 3

La această oră, ședința Comitetului Executiv al PSD este în desfășurare, liderii partidului urmând să stabilească data congresului la care va fi aleasă nouă conducere a partidului.

În timp ce Viorica Dăncilă ar vrea un congres de urgență, adică în această lună, gruparea Stănescu-Firea susține ca acest congres să aibă loc în toamnă.

În 28 mai, a doua zi după condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea la trei ani și jumătate de închisoare, Comitetul Executiv al PSD a decis tragerea pe linie moartă a apropiaților lui Dragnea și readucerea în prim plan a contestatarilor acestuia. Astfel, Codrin Ștefănescu, Lia Olguța Vasilescu, Florin Iordache au făcut un pas în spate, iar Viorica Dăncilă, Paul Stănescu, Gabriela Firea și Marcel Ciolacu au devenit noua gardă a PSD. Astfel, Paul Stănescu a fost ales președinte executiv al PSD, Gabriela Firea a revenit în funcțiile de președinte interimar al PSD București și vicepreședinte al partidului, iar Codrin Ștefănescu a fost schimbat din funcția de secretar general al PSD cu Rodica Nasar.

Președintele executiv al PSD, Paul Stănescu, a vorbit miercuri seară, la Antena 3, despre rezultatul slab înregistrat de partid la alegerile europarlamentare, el afirmând că „principală cauză a eșecului PSD o reprezintă „demonizarea lui Liviu Dragnea”, „gradul de ură care a fost indus, dar și atras de el”.