Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri, înaintea Comitetului Executiv al PSD, că soțul său, primarul Florentin Pandele, nu s-a consultat cu ea atunci când a decis să candideze la președinție, dar că îl susține în acest demers și ar fi "frumos" să se confrunte" în cursa prezidențială.

Firea si PandeleFoto: Facebook

Întrebată cum vede o posibila confruntare între ea și soțul său, Florentin Pandele, la alegerile prezidentiale, Firea a răspuns: "Ar fi frumos. Nu? Ce frumos ar fi. Soțul meu este un om liber, într-o țară libera. Recunosc că, deși ne consultăm pe deciziile mari, nu m-a consultat cu această decizie, dar îmi susțin soțul", a spus Gabriela Firea.

Întrebată dacă este posibil ca prezidențiabilul PSD să fie o persoană din exteriorul partidului, Firea a afirmat că orice variantă este posibilă, atât timp cât principalul criteriu este legat de șansele pe care le are: "Asta se va decide după o analiză științifică, nu după ureche".

Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, a anunțat că intenționează să candieze la alegerile prezidențiale ca independent, subliniind că soția sa, Gabriela Firea, nu își dorește această funcție.

"Astăzi (joi, n.r) m-am hotărât, e Brâul Maicii Domnului în Voluntari, nu am făcut niciun plan (...) îmi anunț candidatura la președinția României ca independent. Voi fi candidat independent. (...) Sunt primar de 19 ani. Am luat parte la nenumărate campanii. (...) Gabi (Gabriela Firea, primarul general. n.r) a spus de nenumărate ori că nu va candida. Candidez din partea mea, ca tată al copiilor mei, îmi doresc să trăiască într-o țară liberă, nu într-o țară care este instaurată teroarea”, a declarat Florentin Pandele, joi seară, la RomâniaTv.