O grupare de crimă organizată implicată într-un caz de falsificare de bilete de tren în Marea Britanie a fost destructurată, joi, în urma unei acțiuni comune a autorităților britanice și române, a anunțat organizația Europol, care a precizat că presupusul lider al grupării a fost arestat în România, relatează Mediafax.

Cartele de calatorie falsificateFoto: DIICOT

Forțele de ordine au efectuat simultan raiduri la adrese din Marea Britanie și România, în urma cărora 16 indivizi au fost arestați în Londra, iar un alt suspect a fost arestat în Leicester. Presupusul lider al grupării a fost arestat în România.

Poliția britanică a Transporturilor a inițiat în urmă cu un an o investigație ce viza o grupare de crimă organizată care se ocupa cu falsificarea de bilete de tren.

Ancheta autorităților britanice a fost efectuată în cooperare cu Poliția Română și DIICOT, dar și Europol, care a trimis un birou mobil în România în cursul operațiunii. Totodată, Eurojust a sprijinit anchetele naționale prin înființarea unei echipe comune între Marea Britanie și România, care a primit o finanțare semnificativă.

Investigația a relevat că pagubele provocate companiilor feroviare britanice s-au ridicat la aproape 20 de milioane de euro.

Membrii grupării au fost acuzați de fraudă, participare la o organizație infracțională și infracțiuni informatice.