Președintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor crede că pistoalele Carpați, aflate în dotarea polițiștilor, trebuie schimbate. Dumitru Coarnă a participat, joi, alături de peste o mie de persoane, la înmormântarea polițistului împușcat din Timiș, relatează Mediafax.

Pistol Carpati Md 1974Foto: Wikimedia Commons

Președintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, a declarat, joi, la Recaș, în județul Timiș, unde a participat la înmormântarea polițistului ucis duminică în timpul unei misiuni, că pistoalele Carpați trebuie schimbate din dotarea polițiștilor.

„Din acest caz am învățat multe lucruri, în primul rând din punct de vedere profesional. Trebuie să privim odată în sistemele de logistică, să echipăm Poliția corespunzător, trebuie să schimbăm acele pistoale model 74 Carpați. Acest armament trebuie schimbat din start. Una e să tragi cu un pistol performant, care îți conferă și ție siguranță, și alta e să tragi cu praștia sau cu un pistol pe care mai repede îl folosești pe post de piatră. Nu poți să dai rezultate concrete, nu poți să ai acel confort emoțional și acea stabilitate psihică în momentul în care tu ești dezechipat, în momentul în care nu ești protejat de lege", a afirmat Dumitru Coarnă.

Liderul sindical a participat, joi, la înmormântarea polițistului din Timiș omorât duminică în timpul unei misiuni.

La slujba de înmormântare, care a avut loc în orașul Recaș, au participat peste o mie de persoane. Numeroși polițiști, unii veniți cu autocarele din alte județe, jandarmi, luptători ai trupelor speciale, prieteni și cunoștințe și-au luat rămas bun de la polițistul de 43 de ani.

Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, precum și Ioan Buda, șeful Poliției Române, au fost prezenți la slujbă.

Pe drumul de la capelă spre cimitir, de câteva sute de metri, sicriul cu trupul polițistului a fost dus de mai mulți soldați, iar de-o parte și de alta a șoselei s-au așezat sute de colegi ai agentului, precum și cunoștințe, care au ținut coroane de flori în mâini.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, care a susținut un discurs emoționant. „De Înălțarea Domnului se înalță la cer și un polițist, acesta este semn că a fost un om bun", a spus mitropolitul Banatului.

În timpul ceremoniei, o polițistă a luat cuvântul pentru a anunța că agentului „care și-a sacrificat viața în timpul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu” i s-a conferit emblema de onoare a Poliției Române. De asemenea, polițistul a fost înaintat post-mortem în grad de subinspector de poliție.

Polițistul a fost înmormântat cu onoruri militare, iar la finalul slujbei, sirenele mai multor echipaje de Poliție, a unei autospeciale a pompierilor și a unei ambulanțe au sunat minute în șir.