Un elev de 16 ani, din clasa a IX-a de la un colegiu din Baia Mare, este cercetat pentru ultraj, după ce s-ar fi bătut cu trei polițiști veniți să îl imobilizeze. Oamenii legii au fost chemați de conducerea școlii după ce elevul ar fi distrus bunuri dintr-o clasă, transmite Mediafax.

Liceean in conflict cu politiaFoto: Captura YouTube

Surse judiciare au precizat că în momentul în care cei trei polițiști au încercat să îl imobilizeze, elevul i-ar fi agresat, iar imediat la locul incidentului au mai venit alți doi polițiști. „Elevul fost dus la o clinică de psihiatrie din Cluj-Napoca după ce analizele medicale efectuate la spitalul din Baia Mare au confirmat faptul că acesta consumase substanțe psihotrope”, au mai spus sursele citate.

Reprezentanții IPJ Maramureș au declarat, joi, că elevul avea un comportament deviant și a fost imobilizat și condus la sediul Poliției municipiului Baia Mare.

„Un echipaj de ordine și siguranță publică a intervenit, miercuri, după ce a fost sesizat că un elev are un comportament deviant și a început să distrugă bunuri din sala de clasă. Întrucât acesta s-a manifestat agresiv și după sosirea polițiștilor, a fost imobilizat și condus la sediul Poliției municipiului Baia Mare. A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare cu privire la comiterea infracțiunii de ultraj, iar elevul a fost dus la spital, unde a rămas internat pentru evaluare medicală”, au spus polițiștii.

Directorul Colegiului Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare, Crina – Georgeta Buda, a spus, joi, corespondentului Mediafax, că adolescentul este un „elev problemă”, care a acumulat un număr mare de absențe, riscând să își piardă bursa școlară, și a fost sancționat de mai multe ori cu scăderea notei la purtare.

„Miercuri, dirigintele clasei a IX-a învățământ profesional a prezentat elevilor situația absențelor, iar un elev a devenit violent și a început să lovească mobilierul și pereții din holul corpului de clădire în care se afla sala lui de clasă, aducând injurii și amenințări dirigintelui și profesorilor. Am sesizat organele de poliție, iar un echipaj format din trei polițiști a încercat să îl liniștească. Elevul era agitat și nu a cooperat, devenind agresiv fizic și verbal, astfel că a fost imobilizat și dus la secție. Nu a vrut să răspundă la întrebări, a fost întrebat dacă se droghează, s-a contrazis, avea un comportament ciudat”, a spus Buda.

Potrivit acesteia, elevul provine dintr-o casă de tip familial, iar conducerea școlii l-a trimis la ședințe de consiliere.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureș, Antoaneta Bolchiș, a declarat că se așteaptă de la conducerea colegiului o informare privind incidentul.