Marcel Ionel Lepa, cel care a împușcat mortal un polițist, a fost externat din spital, joi dimineață, și dus la Penitenciarul din Timișoara. În cele două zile în care a fost spitalizat, bărbatul a refuzat să mănânce pentru a nu fi nevoit să rămână singur, în baie, cu polițiștii care îl păzeau, potrivit medicilor.

Marcel Ionel Lepa la momentul capturariiFoto: Politia Romana

Marcel Ionel Lepa a fost externat de la Spitalul Municipal Timișoara, unde a fost internat în urmă cu două zile, imediat ce forțele de ordine l-au prins într-o casă din localitatea timișeană Remetea Mare.

Medicii l-au operat și i-au scos cele două gloanțe care l-au lovit în timpul acțiunii eșuate de prindere a sa de duminică. Atunci, Lepa a împușcat mortal un polițist. Reprezentanții Spitalului Municipal Timișoara au decis că starea de sănătate a bărbatului este mai bună, astfel că s-a putut face transferul către Penitenciarul „Popa Șapcă" din oraș, sub escorta polițiștilor de la trupele speciale.

Potrivit managerului Spitalului Municipal, Olimpia Oprea, Lepa a refuzat să mănânce în cele două zile în care s-a aflat în spital, spunându-le medicilor că se teme să rămână singur în baie cu polițiștii care îl păzeau.

"Pe perioada internării nu au fost probleme, starea este bună. Nu a dorit să mănânce, i s-a administrat doar tratament perfuzabil. A refuzat să se alimenteze. Putea să mănânce, dar a refuzat. Ar fi fost ajutat, hrana i-ar fi fost administrată de infirmieră sau asistenta de salon. Nu vroia să mănânce pentru ca să nu fie transportat la grupul sanitar, la baie, asta a fost afirmația dânsului și motivul. Dar nu au fost probleme, pentru că i s-a administrat tot ce era nevoie. Ca să nu fie transportat de «ăștia», de polițiști (…) Cuvintele lui”, a spus Oprea, citată de tion.ro.

Tot joi, la ora 14.00, polițistul ucis de Lepa va fi înmormântat la cimitirul din orașul Recaș, fiind așteptat să participe și șeful Poliției Române, Ioan Buda.

Marcel Ionel Lepa este cercetat pentru trei infracţiuni: ultraj (în varianta omorului calificat comis asupra unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, toate aflându-se în concurs real şi în stare de recidivă postcondamnatorie.

Un poliţist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliţie Recaş, a fost împuşcat mortal, în misiune, de Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, care era dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie.

Conform oamenilor legii, poliţiştii se aflau în căutarea bărbatului dat în urmărire internaţională. Aceştia l-au depistat pe suspect într-o casă din localitatea Izvin. Poliţiştii, unii îmbrăcaţi în civil, au înconjurat imobilul, iar suspectul a sărit pe un geam, moment în care a dat faţă în faţă cu poliţistul pe care l-a împuşcat. Acesta ar fi fost atins de două gloanţe în zona pieptului şi a gâtului, iar echipajul medical sosit la faţa locului a încercat manevre de resuscitare, însă fără succes. Ulterior, ceilalţi colegi ai poliţistului au pornit în căutarea suspectului, iar bărbatul a intrat într-o curte din localitate, de unde a încercat să fure o maşină. Nu a reuşit, pentru că un poliţist l-a ajuns din urmă şi a tras mai multe focuri de armă asupra suspectului, reuşind să-l rănească în zona umărului. Bărbatul însă a fugit și a fost prins marți dimineață, după ce au fost mobilizați sute de polițiști.

CITEȘTE ȘI: Marcel Lepa, urmăritul internațional care a ucis duminică un polițist, are un cazier cu zeci de tâlhării, o ucidere din culpă și a fost eliberat condiționat de trei ori