PMP i-a transmis președintelui Klaus Iohannis, la consultările de la Cotroceni pentru punerea în aplicare a rezultatului referendumului pe justiție din 26 mai, că la revizuirea Constituției trebuie să se țină cont și de rezultatul referendumului din 2009 pentru reducerea numărului de parlamentari, dar și că ar trebui ca românii din diaspora să aibă la dispoziție două zile pentru a putea vota, a declarat liderul PMP, Eugen Tomac. El a spus că i-a mai transmis președintelui că partidele de opoziție ar trebui să vină cu un mesaj comun și cu o alternativă credibilă pentru guvernare.

Delegatia PMP la CotroceniFoto: Presidency.ro

Potrivit lui Tomac, PMP cere ca rezultatul referendumului pe justiție să fie transpus cât mai rapid în Constituție și, de asemenea, solicită să se țină cont și de referendumul din 2009, când românii au votat pentru trecerea la un Parlament unicameral cu maximum 300 de parlamentari.

Tomac a mai spus că PMP i-a transmis președintelui că este nevoie ca românii din diaspora să aibă la dispoziție două zile - sâmbătă și duminică - pentru a putea vota.

De asemenea, liderul PMP a afirmat, la finalul consultărilor cu președintele, că ar fi oportun și un referendum în care românii să fie întrebați dacă sunt de acord cu pensiile speciale pentru aleșii locali, în contextul în care Guvernul Dăncilă pregătește în acest sens o ordonanță de urgență criminală, prin care se pregătește un nou furt din banii publici.

Delegația PMP i-a mai transmis lui Iohannis că partidele de opoziție ar trebui să vină cu un mesaj comun și cu o alternativă credibilă pentru guvernare.

"Partidele din opoziție să vină cu o alternativă clară - cu nume pentru prim-ministru, nume pentru ministerul Justiției, pentru Externe, Educație și Sănătate, pentru că se impune un astfel de mesaj al opoziției. Noi nu condiționăm nimic, vom vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, dar este nevoie ca toate forțele anti-psd să vină cu o alternativă credibilă. Avem nevoie de un mesaj de unitate clar, pentru că doar așa poate reuși moțiunea de cenzură", a adăugat Tomac la finalul consultărilor de la Cotroceni.