Călin Popescu Tăriceanu se află, la ora transmiterii acestei știri, la Palatul Victoria, unde are discuții cu premierul Viorica Dăncilă, în contextul consultărilor care vor avea loc astăzi la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, au declarat surse politice pentru Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE la discuții ar participa și Daniel Chițoiu.

Președintele Iohannis are a doua zi de consultări cu partidele la Palatul Cotroceni pe tema transpunerii în legislație a referendumului pe justiție.

Delegația ALDE urmează să discute cu șeful statului de la ora 12.00, iar cea a PSD de la ora 15.00.

Din partea PSD vor participa la consultările cu președintele premierul Viorica Dăncilă, preşedintele interimar al partidului, după încarcerarea lui Liviu Dragnea, Paul Stănescu, preşedintele executiv interimar al PSD, Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, şi Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

Delegația ALDE va fi condusă de Călin Popescu Tăriceanu, în cazul căruia senatorii au respins luni cererea procurorilor DNA de urmărire penală. Președintele Klaus Iohannis declara marți că "scutul" făcut de PSD și ALDE prin vot arată că aceste partide nu au înțeles mesajul românilor. "Au mers mai departe așa cum sunt obișnuiți și au făcut zid în jurul lui Tăriceanu ca nu cumva marea valoare a politicii românești să fie atinsă de procurori. Jalnic și rușinos”, afirma Iohannis. Din delegația ALDE vor face parte și secretarul general Daniel Chiţoiu, vicepreşedintele Graţiela Gavrilescu, deputatul Varujan Vosganian şi senatorul Ionuţ Sibinescu.

De asemenea, liderii PSD se reunesc miercuri în Biroului Politic Național (BPN). Printre temele de discuție se află mandatul cu care delegația condusă de Viorica Dăncilă se va prezenta la consultările de la Cotroceni.