Papa Francisc își dedică ieșirea publică de astăzi din Piața San Pietro vizitei istorice pe care a făcut-o în România și la finalul căreia le transmitea românilor că va lua cu el "locuri și momente, dar mai ales chipuri".

Papa Francisc binecuvanteaza un grup de copiiFoto: Agerpres

UPDATE 10.40 Sfântul părinte a vorbit, la Vatican, despre toate momentele vizitei sale la București, la Iași, la Șumuleu Ciuc și la Blaj, referindu-se la importanța beatificării celor șapte episcopi greco-catolici martiri, dar și la însemnătatea întâlnirii sale cu reprezentanții comunității rome din Blaj.

"Cer Fecioarei Maria să aducă roade îmbelșugate pentru România", a spus Papa Francisc, la finalul mesajului public transmis de la Vatican.

.............................

Potrivit preotului Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, Sfântul Părinte va dedica Audiența Generală de azi (10.30-11.30) din Piața San Pietro vizitei apostolice în România. Va vorbi circa 10 minute în italiană, apoi va fi făcut un rezumat în engleză, franceză, spaniolă, portugheză, germană, poloneză și poate chiar în arabă.

La final, Papa va rosti alături de cei prezenți în Piața San Pietro rugăciunea "Tatăl Nostru", apoi va saluta delegația din România condusă de IPS Ioan Robu, președintele Conferinței Episcopilor Catolici din România. La Vatican vor fi prezenți reprezentanți din București, Șumuleu-Ciuc, Iași și Blaj, adică locurile pe care Suveranul Pontif le-a vizitat în cele trei zile în care s-a aflat în România.

Papa Francisc și-a încheiat duminică seară vizita sa istorică în România. În ultimul său discurs din România, Suveranul Pontif spunea: "Am venit în această țară frumoasă și primitoare ca pelerin și frate, pentru a avea diferite întâlniri și pentru a făuri o punte între inima mea și a voastră. Iar acum mă întorc acasă îmbogățit, luând cu mintea locuri și momente, dar mai ales chipuri. Chipurile voastre vor da culoare amintirilor mele și vor fi prezente în rugăciunea mea. Vă mulțumesc și vă duc cu mine. Iar acum vă binecuvântez”. De asemenea, Sfântul Părinte le-a cerut românilor "o mare favoare": să se roage pentru el.

Imediat ce a plecat din România, Papa Francisc a scris pe Twitter un mesaj în limba română, în care transmitea că se roagă ca Fecioara Maria să îi călăuzească pe români pe calea credinței.