Comisia juridică şi cea pentru administraţie publică vor întocmi un raport referitor la mai multe proiecte de lege depuse în Parlament privind votul prin corespondenţă și votul electronic, iar această reglementare va fi adoptată până la sfârşitul sesiunii de către plenul Camerei Deputaţilor, adică până la alegerile prezidențiale, a declarat, luni, secretarul Camerei, Olguţa Vasilescu.

Diaspora coziFoto: Facebook

"Am avut o solicitare din partea grupului PNL privind întocmirea raportului şi includerea pe ordinea de zi a Camerei a propunerii legislative privind modificarea legii 288/2015 privind votul prin corespondenţă, votul electronic. Am constatat că sunt mai multe grupuri care doresc să iniţieze o propunere legislativă în acest sens, motiv pentru care toate aceste iniţiative vor merge la comisiile juridică şi de administraţie şi acolo va fi decisă forma finală a raportului care va fi supusă dezbaterii plenului", a precizat Olguţa Vasilescu, după şedinţa Biroului permanent, potrivit Agerpres.

Ea a susţinut că, în prezent, sunt depuse patru proiecte pe această temă şi este posibil ca şi PSD să vină cu un astfel de proiect.

"Raportul urmează să fie transmis şi aprobat de plenul Camerei Deputaţilor până la sfârşitul sesiunii parlamentare.(...) Ne dorim ca acesta să fie aplicat şi la alegerile prezidenţiale", a mai spus Vasilescu.

Votul electronic și cel prin corespondență au revenit în atenția publică în urma alegerilor din 26 mai, când zeci de mii de români din străinătate au așteptat ore în șir la cozi interminabile în fața secțiilor de votare din diaspora, iar mulți dintre ei nu au reușit să voteze.