Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni: Plouă aproape zilnic / Temperaturile vor ajunge până la 31 de grade

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 3 iunie 2019, 14:30 Actualitate | Esenţial


Ploi
Foto: AGERPRES
Temperaturile vor ajunge la 31 de grade Celsius în următoarele două săptămâni, dar vor fi ploi aproape zilnic, anunță meteorologii.

Prognoza pentru perioada 3-16 iunie, anunțată luni de către Administrația Națională de Meteorologie:

Banat

Până spre sfârșitul săptămânii, vremea se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime va crește de la 24 la 30-31 de grade, iar a minimelor de la 14 la 16 grade. Ulterior, valorile termice nu vor mai avea variații semnificative, astfel că media maximelor va fi între 27 și 29 de grade, iar a minimelor de 15-16 grade. Vor fi ploi aproape în fiecare zi, mai frecvente și pe arii mai extinse în prima săptămână.

Crișana

Temperaturile vor crește de la o medie a maximelor de 24 de grade în prima zi, până la 29 de grade în 8 iunie, apoi nu se vor mai modifica semnificativ, iar media pe întreaga regiune va oscila între 28 și 30 de grade. Temperaturile minime vor fi în medie de 13-14 grade în primele zile, apoi vor crește, astfel că în dimineața zilei de 9 iunie media lor va atinge 16 grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză, nu vor mai fi variații semnificative. Vor fi ploi aproape zilnic, mai frecvente și pe arii mai extinse în prima săptămână.

Transilvania

În prima săptămână vremea se va încălzi treptat, astfel că la începutul ei media maximelor termice va fi de 22 de grade, iar la final va atinge 27 de grade. În cea de a doua săptămână, maximele termice se vor situa, în medie pe întreaga regiune, între 26 și 28 de grade. Media temperaturilor minime va fi în general între 11 și 13 grade. Temporar, vor fi averse în fiecare zi.

Maramureș

În primele 5 zile de prognoză, media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 25 de grade, în 8 iunie va crește cu aproximativ 2 grade, iar până în 12 iunie va rămâne relativ staționară. Între 13 și 16 iunie, temperaturile maxime vor scădea ușor, astfel că, în ultima zi, vor atinge în medie 26 de grade. Media temperaturilor minime va avea variații între 12 și 15 grade. Temporar, vor fi averse aproape în fiecare zi.

Moldova

Până în 8 iunie, temperaturile vor fi în creștere de la medii de 24-25 de grade, la medii de 28 de grade. În intervalul 8-11 iunie, nu vor exista variații semnificative ale maximelor termice, media acestora urmând să fie de 28-29 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, valorile diurne vor fi în scădere ușoară spre medii de 27 de grade. Temperaturile minime vor avea variații ușoare pe tot parcursul intervalului, iar media acestora va fi în general de 15-16 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai importante cantitativ în intervalul 7-10 iunie.

Dobrogea

Până în 12 iunie, temperaturile maxime vor fi în creștere, de la medii în jurul a 24 de grade, la medii de 28-29 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, temperaturile vor avea tendința de scădere, spre medii regionale de 27 de grade. Media temperaturilor minime se va situa în general între 16 și 19 grade. Vremea va fi instabilă aproape în fiecare zi, iar cantități de apă mai însemnate vor fi la începutul intervalului și în jurul datei de 8 iunie.

Muntenia

Până în 8 iunie, temperaturile vor fi în creștere, de la medii de 24 de grade, la medii de 29 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, nu vor exista variații semnificative ale maximelor termice, media acestora urmând să fie de 29-30 de grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații îndeosebi în prima săptămână, iar media acestora va fi în general de 14-17 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai însemnate cantitativ îndeosebi la începutul intervalului.

Oltenia

Până în 8 iunie, valorile termice diurne vor fi în creștere semnificativă, de la medii de 22-23 de grade, la medii de 29-30 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, variațiile maximelor termice vor fi nesemnificative, media acestora urmând să fie de 28-29 de grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații îndeosebi în prima săptămână, iar media acestora, pe tot parcursul intervalului, va oscila între 13 și 16 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi a intervalului, mai însemnate cantitativ îndeosebi în prima săptămână.

La munte

În prima săptămână vremea se va încălzi, astfel că, în weekend media temperaturilor maxime va ajunge în jurul valorii de 18 grade, iar a minimelor va fi de 10-11 grade. În cea de a doua săptămână, valorile termice vor scădea foarte ușor, cu 1-2 grade în medie. Temporar, vor fi averse în fiecare zi.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2645 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by