Judecătorul Iulian Dragomir, preşedinte al completului de cinci magistraţi care judecă apelul DNA în dosarul privind sponsorizarea ilegală a echipei lui Sebastian Ghiţă, Asesoft Ploieşti, îi cere ministrului de Interne şi şefului Poliţiei verificări la Poliția Județeană Prahova, pe motiv că nu ar fi fost pus în aplicare un mandat de aducere a unui martor relevant din dosar, iar între timp acesta ar fi plecat din țară. De mai multe termene, instanţa nu reuşeşte să audieze un martor apropiat al fostului primar din Ploiești Iulian Bădescu, deşi a fost citat cu mandat de aducere.

Sebastian GhitaFoto: TVR

Instanţa supremă a reluat luni dezbaterile în dosarul în care DNA îl acuză pe Iulian Bădescu, fost primar al Ploieştiului, de fapte de corupţie pe fondul sponsorizării din banii Municipalităţii a echipei Asesoft, scrie Agerpres. Instanţa judecă apelul făcut de DNA în cazul achitărilor dispuse de completul de trei judecători de la aceeaşi instanţă.

La termenul de luni al procesului, preşedintele completului de cinci judecători, magistratul Iulian Dragomir, s-a arătat nemulţumit că de mai multe termene instanţa nu reuşeşte să îl audieze pe martorul Iulian Tănase, un apropiat al lui Iulian Bădescu, deşi a fost citat cu mandat de aducere.

Judecătorul a arătat că Poliția Prahova nu a executat mandatul de aducere, deşi acesta a fost emis corespunzător de către instanţa supremă şi că între timp martorul ar fi plecat din ţară.

În acest context, judecătorul a stabilit emiterea unei adrese către Ministerul Afacerilor Interne, în atenţia ministrului Carmen Dan, dar şi a şefului Poliţiei, Ioan Buda, pentru începerea unor verificări urgente privind situaţia de la Poliția Prahova, care a făcut ca martorul să nu fie prezentat în faţa instanţei supreme pentru audiere, aşa cum s-a cerut prin citaţia emisă de judecători.

"La cinci zile după ce semnează citaţia, îşi ia bilet de avion şi pleacă în concediu", a spus magistratul, întrebându-se retoric cum a fost posibil ca Poliția Prahova să nu execute solicitarea instanţei.

Judecătorul a arătat că mandatul de aducere faţă de acest martor va fi trimis pentru executare Jandarmeriei, mai precis în atenţia şefului Jandarmeriei Bucureşti, Ionuţ Sindile.

"De data asta, mandatul va fi executat de jandarmi, prin Brigada Specială a Jandarmeriei Bucureşti. Facem adresa în atenţia inspectorului general Cătălin Sindile. Facem adrese şi la ministrul de Interne, Carmen Dan, şi în atenţia inspectorului general al Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, pentru declanşarea unei cercetări administrative la Poliţia Prahova privind neîndeplinirea mandatului din februarie şi până în mai. Cercetarea va fi făcută după caz de Corpul de control al MAI sau al IGPR, iar în adresă vom indica faptul că Poliţia nu a adus martorul", a spus judecătorul Dragomir.

La termenul de luni al apelului din acest dosar au fost audiaţi doi martori, care au relatat despre modalitatea în care au fost reduse sume de bani de la secţiile sportive ale CSM Ploieşti, echipa Municipalităţii, pentru ca ei să fie relocaţi echipei lui Sebastian Ghiţă, Asesoft Ploieşti.