Rareș Bogdan a declarat, luni, înaintea ședinței Biroului Executiv a PNL, că este pregătit să preia filiala PNL București, după demisia lui Cristian Bușoi, cu condiția să dizolve toate birourile de conducere actuale ale organizațiilor de sector, să vină cu propriul secretar general și cu cei trei prim-vicepreședinți, iar cei șase președinți ai filialelor liberale de sector să fie numiți tot de el.

Rares Bogdan in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

Rareș Bogdan a spus că, dacă condițiile sale se acceptă, "probabil" va lua această decizie, susținând că sunt "extrem de dure" condițiile sale, una dintre ele fiind "opoziție totală la PSD".

"Condițiile mele sunt extrem de dure și nu ști dacă vor conveni: opoziție totală la PSD. PSD guvernează prost capitala, deci nu voi accepta niciun fel de înțelegere de niciun fel. Nu voi vota nicio inițiativă a primarilor PSD. Dacă ei sunt pregătiți să intre în opoziție radicală cu PSD, atunci vor accepta condiția. Dacă vor accepta și cererile mele care nu sunt de negociat, adică cei șase președinți de sectoare vor fi aleși de mine, nu de altcineva și vor fi validați”, a declarat Rareș Bogdan, citat de Mediafax.

O altă condiție a acestuia este crearea propriei echipe. El vrea să dizolve toate birourile de conducere actuale ale organizațiilor, să vină cu propriul secretar general și cu cei trei prim-vicepreședinți.

"Dacă acceptă cei din conducerea națională cererile mele care sunt cât se poate de clare, adică nu Rareș Bogdan singur, cu o echipă ce nu îi aparține, ci Rareș Bogdan și echipa sa, atunci sunt pregătit să preiau Bucureștiul, altfel nu”, a adăugat Bogdan.

Surse din interiorul partidului au declarat, pentru Mediafax, că dacă Rareș Bogdan va prelua filiala PNL București, Florin Roman ar obține funcția de secretar general.

Europarlamentarul Cristian Bușoi demisionează de la șefia PNL București, anunțul urmând a fi făcut în cadrul ședinței conducerii partidului din această dimineață. De asemenea, liderii a cinci organizații de sector și-au depus și ei demisiile. Singura excepție este Anca Boagiu de la sectorul doi, care și-a anunțat colegii că nu este de acord cu demisia în bloc și nici nu se simte solidară cu cei care au făcut acest gest. Prin urmare, Boagiu ar urma să fie demisă în ședința Biroului Executiv au spus sursele citate.

Decizia vine în contextul în care liberalii voiau înlocuirea conducerii organizației de la București pentru rezultatele slabe la ultimele rânduri de alegeri.

Cristian Bușoi conduce filiala PNL București, Victor Picu este lider PNL Sector 1, Anca Boagiu este președinte PNL Sector 2, Florin Alexe la PNL Sector 3, Răzvan Sava la PNL Sector 4 , Cristian Marian Olteanu la PNL Sector 5 iar Cornel Pieptea la PNL Sector 6. Prin urmare, Boagiu ar urma să fie demisă în ședința Biroului Executiv au spus sursele citate.