"Te-ai sinucis, Cristi, fără să-ți dai seama, acceptând condițiile mizere de muncă, nepăsarea și ironia meschină din acest sistem. Dacă nu ne trezim, ne sinucidem toți, fără să realizăm", este mesajul vicepreședintelui Sindicatului Național al Polițiștilor din România (SNPR) Decus, Bogdan Bănică, după ce un polițist din Timiș a fost ucis în misiune. Liderul sindical cere demisia ministrului de Interne, pentru slaba finanțare a Poliției Române.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pentru cei ce l-au cunoscut, a fost agentul șef-principal Cristian Amariei, polițistul căzut astăzi la datorie, împușcat în piept și în gât în jud. Timiș. Pentru incompetenta blondă ignorantă din vârful Ministerului Afacerilor Interne e un alt nume, o simplă cifră adăugată în statistica macabră a celor pe care i-a avansat postmortem la gradul de subinspector", afirmă vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România, într-un mesaj postat pe Facebook.

El spune că orice ministru al internelor din lumea asta ar fi demisionat demult și o acuză pe Carmen Dan că a "îngropat" instituția: "Carmen Dan, spune-ne concret, câți dintre noi trebuie să mai moară ca să pleci??? Orice ministru al internelor din lumea asta ar fi demisionat demult, dumneata chiar nu înțelegi că ai îngropat această instituție, cât mai poți ține cu dinții de fotoliul ăla călcând pe cadavre în uniformă?".

Liderul sindical cere demisia sau demiterea ministrului Carmen Dan, "din respect pentru polițiștii ce încă suntem în viață".

El are și un mesaj pentru polițistul împușcat în misiune: "...te-ai sinucis, Cristi, fără să-ți dai seama, acceptând condițiile mizere de muncă, nepăsarea și ironia meschină din acest sistem...dacă nu ne trezim ne sinucidem toți, fără să realizăm...rând pe rând..".

Un polițist în vârstă de 43 de ani, de la Postul din orașul Recaș, a fost împușcat mortal, duminică, în localitatea Izvin, de către un bărbat dat în urmărire internațională pentru tâlhărie, în timpul unei misiuni de prindere a sa. Atacatorul se numește Marcel Ionel Lepa și a reușit să fugă imediat după incident.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, duminică, referitor la moartea polițistului din Timiș, că a existat o lege care prevedea întărirea autorităţii polițistului, aprobată în Parlament, dar care nu a intrat în vigoare pentru că a fost atacată la CCR.

CITEȘTE ȘI: