Un curcubeu a apărut deasupra Sibiului în momentul în care aeronava în care se afla Papa se pregătea să decoleze, la încheierea vizitei apostolice de trei zile în România. Județul Sibiu a fost sub avertizare cod portocaliu de vijelii și grindină, dar norii au dispărut cu câteva minute înainte de sosirea Papei la aeroport.

Papa la plecareFoto: Facebook - Klaus Iohannis

Traseul Papei Francisc la plecarea din România a fost modificat din cauza avertizării cod portocaliu de ploaie din Sibiu, astfel că Suveranul Pontif nu a mai plecat din Blaj cu elicopterul, ci cu mașina. La Sibiu a plouat torențial, iar peste 2.000 de oameni l-au așteptat pe Papa Francisc la aeroport, unde s-au adăpostit de ploaie sub corturile amplasate de autorități.

În momentul în care Papa a ajuns la aeroportul din Sibiu, ploaia s-a oprit, iar după ce Suveranul Pontif a urcat în avion și aeronava urma să decoleze, pe cer a apărut curcubeul.

De altfel, în toate cele trei zile în care Papa Francisc s-a aflat în România a plouat. Așa s-a întâmplat și sâmbătă, la Iași sau la Șumuleu Ciuc, în județul Harghita. A plouat torențial, chiar cu grindină, însă s-a înseninat după ce au început ceremoniile.

"La București, sigur că ne uitam tot timpul la prognoza meteo, având și noi niște instrumente moderne, și vedeam la ora 10.00 va începe ploaia în zona București-Otopeni. Pe măsură ce ne apropiam de aeroport se muta ora către 12.00. Când am ajuns în Otopeni, era deja către 13.00. S-a schimbat efectiv sistematic ora ploii până când a ajuns la ora 19.30, încheierea Liturghiei din Catedrala Sfântul Iosif. La fel a fost și la Iași, și astăzi (duminică- n.r.) ați văzut că a fost un soare extraordinar”, a declarat, la Digi 24, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu.