Președintele Klaus Iohannis spune că tragedia din Prahova, unde trei copii au murit luați de viituri, iar un al patrulea este dat dispărut, reprezintă un puternic semnal de alarmă că este urgentă nevoie de strategii pentru a preveni, pe cât posibil, efectele fenomenelor meteo extreme și de planuri de acțiune imediată atunci când au loc astfel de evenimente climatice extraordinare.

Foto:

Administrația prezidențială transmite, printr-un comunicat de presă, că președintele Klaus Iohannis a aflat cu profundă durere despre tragedia petrecută în localitatea Sângeru, din judeţul Prahova, în urma căreia și-au pierdut viața trei copii și al patrulea este dat dispărut după ce casa în care locuiau a fost luată de o puternică viitură.

Șeful statului cere autorităților responsabile să ia toate măsurile pentru a-i ajuta pe cei care în aceste momente dificile au nevoie de sprijin.

De asemenea, Iohannis spune că această dramă, care din nefericire nu este un caz singular, reprezintă un puternic semnal de alarmă că este urgentă nevoie de elaborarea unor strategii pentru a preveni, pe cât posibil, efectele fenomenelor meteo extreme și a unor planuri de acțiune imediată atunci când au loc astfel de evenimente climatice extraordinare.

O femeie și patru copii cu vârste cuprinse între 9 luni și 6 ani din localitatea Sângeru din județul Prahova au fost luați de viituri cu tot cu casă, vineri seară. Femeia a fost salvată, însă cei patru copii au fost dați dispăruți. Până la ora transmiterii acestei știri, trei copii au fost găsiți morți, iar cel de-al patrulea este în continuare dat dispărut.