Procurorul Bogdan Pârlog, cel care a deschis dosarul vizând Jandarmeria pentru violențele de la mitingul din 10 august, a declarat pentru HotNews.ro că a contestat decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de a-i respinge candidatura pentru funcția de procuror-șef al Secției speciale de anchetare a magistraților.

HotNews.roFoto: Hotnews

Candidatura lui Bogdan Pârlog a fost respinsă de CSM, motivul invocat fiind "lipsă vechime efectivă de 18 ani în funcția de procuror".

Procurorul Bogdan Pârlog a declarat, sâmbătă, pentru HotNews.ro că respingerea candidaturii sale este nejustificată, pentru că el are o vechime de 18 ani și 8 luni. El a contestat decizia la Consiliul Superior al Magistraturii și spune că dacă plenul îi va respinge contestația, atunci va merge la instanța de contencios administrativ.

Procurorul arată în contestație că nu se susține motivul pentru care i-a fost respinsă candidatura la șefia controversatei secții pentru anchetarea magistraților. "Având în vedere că am o vechime de 18 ani și 8 luni, respingerea candidaturii mele pentru lipsa vechimii efective de 18 ani în funcția de procuror nu are niciun suport factual", menționează în sesizarea depusă la CSM Bogdan Pârlog, prim-procuror militar adjunct al Parchetului Militar de pe lână Înalta Curte de Casație și Justiție.

Contestația procurorului militar se află pe ordinea de zi a ședinței de plen a CSM de luni, 3 iunie.

La concursul pentru numirea în funcția de procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție a fost admisă procurorul Adina Florea, propusă de mai multe ori de Tudorel Toader la șefia DNA, în locul Laurei Codruța Kovesi, și respinsă de Klaus Iohannis. În prezent, ea este procuror-șef adjunct al secției. De asemenea, la concursul pentru conducerea secției speciale a fost admis și procurorul Sorin Eugen Iasinovschi de la Parchetul instanței supreme.

Procurorul șef al Secției pentru anchetarea magistraților este Gheorghe Stan, propus de PSD și votat de Camera Deputaților pentru un post de judecător la Curtea Constituțională.